A kliens oldali teljesítmény számít

2014.04.06. | írta: snapdragon

Sokan hallhattatok már a backend oldali skálázásról, a különböző cluster és sharding megoldásról (a témában érdemes követni a HighScalability oldalt), de valójában erre az esetek nagy részében nincs szükség egy új alkalmazás bevezetésekor a piacra. Ekkor sokkal nagyobb hangsúlyt érdemes fektetni a felhasználói elégedettségre, amit inkább az alkalmazásunk kliens oldali teljesítménye határoz meg. A határok persze nem ilyen élesek, olvass tovább!

Olvasd tovább »
Facebook Twitter

Node.js is a badass rock star tech - II.rész

2014.04.02. | írta: kresshy

A Node.js cikksorozatunk következő részét olvashatjátok, melyben egy nagyon egyszerű chat programot fogunk elkészíteni. Az előző cikkben megismerkedhettünk egy-két alapvető fogalommal és a belső működéssel, most pedig ideje belevágnunk a programozós részbe. Még mielőtt nagyon belelendülnénk elárulom, hogy a következő cikk az Express.js-ről fog szólni, de ne szaladjunk ennyire előre lássuk azt a chat programot.

Olvasd tovább »
Facebook Twitter

JavaScript & QA Meetup a Prezinél

2014.03.31. | írta: kresshy

Március 27-én volt meetup a House of Ideasban, amely főleg a JavaScript-ről és a tesztelésről szólt. Három előadóhoz volt szerencsénk a magyar startupok világából. Az első Kökény Tamás volt a Brickflow-tól, a második Tóth Barna volt a LogMeIn-től és az este utolsó előadója volt Pengő József (Dzsó) a házigazda Prezitől.

Olvasd tovább »
Facebook Twitter

JavaScript new operátor

2014.03.28. | írta: tmichel

Múltkor elkezdtem egy mini-sorozatot azokról a témákról, amik nem fértek bele a web alapozó tanfolyamunkba. Az első bejegyzésben a Function.prototype.call és társai kerültek elő. Most erre építkezve elmélyedünk a new operátor szépségeiben.

Olvasd tovább »
Facebook Twitter

Tanfolyamzáró front-end workshop

2014.03.28. | írta: snapdragon

Nem rég fejeződött be az idei tanfolyamunk, melynek témája a front-end fejlesztés volt. A szükséges tudás megalapozásaként az érdeklődők három előadást hallgathattak meg (hetente egyet), melynek témái a következők voltak:

Olvasd tovább »
Facebook Twitter

BridgeBudapest konferencia a Prezinél

2014.03.26. | írta: abel

Mostanában sok érdekes konferencia volt a Prezinél. A legutóbbi ilyet közösen szervezték a BridgeBudapest csapatával. A BridgeBudapest egy speciális ösztöndíj, amit három sikeres magyar startup cég alapított, a Prezi, a Ustream és a LogMeIn. Az a 6-8 szerencsés, aki megnyeri az ösztöndíjat, elmehet ezekhez a cégekhez dolgozni egy hónapra és belepillanthat az életükbe. Kaliforniában a Prezihez és a Ustreamhez, Bostonban a LogMeInhez lehet eljutni. Idén csatlakozott a hármashoz az NNG, akikhez Japánba, vagy Izraelbe lehet kiutazni.

Olvasd tovább »
Facebook Twitter