JavaScript new operátor

2014.03.28. | írta: tmichel

Múltkor elkezdtem egy mini-sorozatot azokról a témákról, amik nem fértek bele a web alapozó tanfolyamunkba. Az első bejegyzésben a Function.prototype.call és társai kerültek elő. Most erre építkezve elmélyedünk a new operátor szépségeiben.

Olvasd tovább »
Facebook Twitter Google+

Tanfolyamzáró front-end workshop

2014.03.28. | írta: snapdragon

Nem rég fejeződött be az idei tanfolyamunk, melynek témája a front-end fejlesztés volt. A szükséges tudás megalapozásaként az érdeklődők három előadást hallgathattak meg (hetente egyet), melynek témái a következők voltak:

Olvasd tovább »
Facebook Twitter Google+

BridgeBudapest konferencia a Prezinél

2014.03.26. | írta: abel

Mostanában sok érdekes konferencia volt a Prezinél. A legutóbbi ilyet közösen szervezték a BridgeBudapest csapatával. A BridgeBudapest egy speciális ösztöndíj, amit három sikeres magyar startup cég alapított, a Prezi, a Ustream és a LogMeIn. Az a 6-8 szerencsés, aki megnyeri az ösztöndíjat, elmehet ezekhez a cégekhez dolgozni egy hónapra és belepillanthat az életükbe. Kaliforniában a Prezihez és a Ustreamhez, Bostonban a LogMeInhez lehet eljutni. Idén csatlakozott a hármashoz az NNG, akikhez Japánba, vagy Izraelbe lehet kiutazni.

Olvasd tovább »
Facebook Twitter Google+

Node.js is a badass rock star tech! - I.rész

2014.03.25. | írta: kresshy

Elérkezett az ideje annak, hogy írjak egy kicsit a Node.js-ről. A szándékainkról már tudtok. Szeretnénk újra írni a PÉK-et és ehhez a Node.js-t használnánk a front-end elkészítéséhez. Ahhoz, hogy tisztán lássunk jó pár dolgot meg kell érteni, és jelen cikk ezeket célozza meg, majd egy következő cikkben pedig bevezetést fogok adni, a Node.js alapjairól. De még mielőtt elkezdenénk belemenni a részletekbe, nézzétek meg ezt a videót, amely a már jól bevált webszervereket állítja szembe az új, még kiforróban lévő Node.js-szel.

Olvasd tovább »
Facebook Twitter Google+

Munkakeresés külföldön

2014.03.20. | írta: tmichel

Olvasd tovább »
Facebook Twitter Google+

auth.sch: az új irány

2014.03.16. | írta: tmichel

A VIR SSO jövőjéről már írtam egyszer, de akkor még csak elhatározás szintjén jártak a dolgok. Azóta sok minden történt és az SSO leváltásának a körvonalai is kezdenek kibontakozni. Ebben a bejegyzésben egy áttekintést próbálok adni arra, hogy mire lehet majd számítani, ha elkészül az átállás.

Olvasd tovább »
Facebook Twitter Google+